21. jan. 2016

5 grunde til at bruge en menstruationskop
.. er du måske en af dem der tænker nu - og her tager du fuldstændig, 150% fejl. Menstruationskoppen er den bedste opfindelse i menstruationens historie. Selv hvis du er en af de mærkelige skabninger, der synes at din egen menstruation er noget af det klammeste på denne jord, er der nogle virkelig gode grunde til at skifte tamponer og bind ud for altid. Da jeg gik i gymnasiet var der en af pigerne fra min venindegruppe der fik den GENIALE idé at bestille en menstruationskop over nettet. Rygtet bredte sig hurtigt, og meget snart skulle vi alle sammen have fat i et af disse vidundere - og det er nøjagtig hvad det er = et vidunder. Ja ja ja, jeg ER meget begejstret, og tro mig det bliver du også hvis du giver det et forsøg. Her kommer 5 gode grunde til at bruge en menstruationskop.

1. Det er sundere 

Når du bruger tamponer og bind er det en fantastisk grobund for bakterier, og du kan ende med at få nogle ret nasty infektioner, som både er ekstremt ubehagelige, kan gøre dig steril og potentielt slå dig ihjel. Lækkert ikke? Risikoen for at få en infektion er især stor hvis du bruger tamponer der suger meget, eller hvis du går lang tid med en tampon, eller et bind uden at skifte det. Derudover kan der være mange ulækre tilsætningsstoffer i tamponer og bind - blegemiddel bruges fx ofte til at gøre dem helt hvide. Men de indeholder ofte også klorin, lim og parfume. Tamponer virker ved at absorbere inde i selve skeden, desværre absorberer de ikke kun blod, men naturlige sekreter. Det kan ændre pH balancen i din skede og give tørhed, irritation og skedesvamp. Når du går med bind vil der konstant være et fugtigt miljø omkring dit underliv, og det kan betyde at du får udslæt og bliver "hudløs". 

En menstruationskop er lavet af medicinsk silikone (det er dog vigtigt at du tjekker at den menstruationskop du køber er lavet af medicinsk silikone). Det betyder at den ikke absorberer, men opsamler dit blod. Det betyder at den er meget hygiejnisk og antibakteriel, og den frigiver ingen mærkelige tilsætningsstoffer i din skede. Ved at den ikke absorberer opretholder den det naturlige miljø i din skede, og du får ikke ubehagelige symptomer som irritation, tørhed og svamp. 

2. Det er nemmere


Du kan gå meget længere uden at skulle rense den - 12 timer! (og ud fra personlige erfaringer længere - alt efter hvor meget du bløder) Det er altså noget nemmere end at skulle skifte en tampon hver 4. time, og det bliver aldrig ulækkert, som hvis din tampon har siddet lidt for længe... eww.
En menstruationskop kan også rumme meget mere blod end en tampon, eller et bind, og hvis du har sat den rigtigt op, suger den sig fast til siderne i din skede, så du aldrig mere bløder igennem. Det betyder også at du kan dyrke sport, svømme, tage hvide bukser på uden at skulle bekymre dig om at du har menstruation.
Du skal heller ikke tænke på om du har husket at tage bind eller tamponer med i tasken - du har altid hvad du skal bruge på dig *wink*.


3. Det er billigere

En menstruationskop koster alt fra 50-350 kr alt afhængig af mærke og kvalitet. Til gengæld kan den holde op til 10 år hvis du passer godt på den, og følger anvisningerne fra det pågældende mærke. Der er altså RIGTIG mange penge at spare.


4. Det er mere behageligt

Du kan ikke mærke den. I SHIT YOU NOT. Hvis du har sat den rigtigt, kan du ikke mærke den overhovedet. Den er jo lavet af silikone, og derfor bevæger den sig sammen med dig, samtidig med at den holder tæt. Jeg savner ihvertfald ikke ubehaget ved en tampon der sidder forkert, eller et bind der er lidt for gennemblødt. En menstruationskop minimerer også lugt - slut med at lugte af menstruation! Yay!
Du sover også bedre. Du skal ikke længere tænke på om du bløder igennem, sove på et håndklæde, eller stå op midt om natten for at skifte tampon. 
Og nu den store afsløring = Du kan have SEX med din menstruationskop i. Menstruation bliver aldrig det samme igen. 

5. Det er bedre for miljøet

Tænk på hvor meget produktionen af alle dine tamponer og bind forurener. De kommer i en papæske, og er pakket ind i plastik og papir, og de ender alle sammen i skraldespanden eller toilettet. Get the picture? Med en menstruationskop bliver din menstruation så grøn, som den kan blive - medmindre du vælger bare at bløde frit, i hvilket tilfælde du nok er udenfor pædagogisk rækkevidde. Den eneste måde du virkelig kan finde ud af, om en menstruationskop fungerer for dig, er at prøve det af. Du skylder ihvertfald dig selv at give det et forsøg! Menstruation bliver aldrig rigtig nice, men du kan ligeså godt gøre det så nemt som muligt for dig selv..Ingen kommentarer

Send en kommentar

© NYMFOMANIA
Maira Gall